Bird

Office building renovation

Vernier, Geneva

2017 - in progress

Bird

The operation involves revitalising an office building to make it more attractive by transforming the common spaces and allowing easier appropriation by the user. The creation of cross views between the common spaces ensures new moments of meeting and sharing. By positioning a triple-height room in the centre of the plan, the new visual perspectives connect the lobby, the restaurant, the bar and the new “co-working” areas. This room also allows natural light to enter the basement areas. The conversion of the inner courtyard into a tree-lined garden creates moments of respite in a soothing and stimulating setting, while the introduction of a new material such as wood makes the spaces more convivial and warmer.

site plan

existing plan

corporate identity
by BASE GVA

main lobby and coffee corner

office view

cross section

restaurant view

restaurant

interior design
by YKRA Architectes

mood board

group8, Bird, Vernier, Geneva, 2017 - in progress

Program

Office building renovation

Client

Swiss Life AG

Commission type

Direct

Image credits

© Thomas Sponti